Skogspromenad

Skönt att vara igång, riktigt skönt i skogen idag, det doftade gott i grönskan tack vare regnet och värmen. Fast en del fick svettas lite mer än andra.


Mystisk odling

När vi idag traskade fram för att besikta en linje inte långt utanför stan sprang vi på en liten välskött plantering. Den var gömd bland ris, brännäsla och bråten, en plats dit man inte trodde att någon skulle hitta. Vi var övertygade om att här är det någonting olagligt på gång. Plikttrogen samhällsmedborgare som man är knyckte vi en planta och åkte förbi farbror Polisen. De konstaterade dock efter att nogrant snusat på varorna  att det nog rörde sig om helt laglig örtodling. De tyckte dock att vi gjort rätt, de behöll stöldgodset men släppte oss fria.


 


Mors dag

Det var inte lätt att räkna hur många nyfödda bebisar som tryggt legat och sovit i Mammas famn. Det jag med säkerhet vet är att alla njutit av hennes stilla gungande tillsammans med ett rogivande nynnande på en melodi.

Lilla Bobby och Gammelfarmor Thyra  njuter tillsammans.


Grattis På Morsdag


Gubbe i träd

I flera år har jag undrat vad han spanat efter. På ett gammalt kalhygge högt uppe i ett dött träd ser det ut som om någon klättrat för att ha uppsikt . Är det fler som sett gubben och kan säga var han finns?   



Kallkälla

I dessa parasittider är varje källa med friskt vatten värdefulla, därför blir man lite besviken när man får se att en för oss Kraftverkare välkänd och viktig kallkälla av någon okänd anledning gjorts obrukbar.Många gånger har man fyllt vattendunkarna med friskt vatten ur kranen vid Renström på väg till det dagliga arbete.


DDT

Lycksele tur och retur, en ganska dryg resa, så på vägen hem stannade jag hos Handlaren i Kvarnåsen för att köpa en glass och en kopp kaffe i det gamla mysiga cafet.




Fler som myste i det solig vädret.





 


Nya bryggeribacken

Ett år mellan korten, inte fulländat ännu men det kanske inte blir så illa när allt är klart.


Fredagsnöje

Festligheterna avlöste varandra under helgen. Fredag dukades det upp hemma hos Håkan i Norrlångträsk för arbetsplatsträff där det uppvaktades både blivande pensionärer och en 50åring.







Ett studiebesök på båtfabriken





Senare på kvällen var det fullt ös i Kopparhuset






Bebis Koma

Det har varit ganska lungt med bloggandet ett tag, jag tror man befunnits sig i något sorts BebisKoma. När man så vaknar för ett ögonblick ser man att det faktiskt blivit grönt i naturen..



att man satt ut bryggorna vid Manhemskajen, ett par båtar är redan sjösatta..



En bit längre nedströms där bygger man för fullt på träbron över till södra sidan.



Och lilla Bobby han mår bara bra och växer för varje dag, 2cm längre och 400g upp i vikt vid sista invägningen, dröjer nog inte länge förrän han blir draftad.




The Swedish Mess

Två dagar i Göteborg, en stad i full blom men trots att montrar och allt det vi var där för att skåda var inomhus hann vi njuta av staden.


Massor av människor


montrar med brytare..




Brytarvagnar..



Hyllorna fulla av läckerheter..




Och det är klar , vill man åka till himlen på en räkmacka då får det kosta.

Det är bara att erkänna Sommaren kommer tidigare i Göteborg...




Men ingenting av detta överträffade känslan att få komma hem och skåda,lukta och hålla i Livets Efterrätt.









20110509

23:40

Åker  till Göteborg 2 dagar längtar redan hem



Favorit tillbaka

För oss som gärna avslutar en arbetsvecka med en god middag på restaurang kan jag bara gratulera.För en favorit har återkommit och nu med bästa läget i stan. Före detta cafe Viktoria med utsikt över hela stan har förvandlats till Restaurang 6våningen med mysig inredning,god mat och suverän service i samma anda som fd MS Norway. Till och med mina favorit barstolar fanns kvar.











Vi väntar ...

..och väntar men den lilla bebisen väntar tydligen också, på värmen alltså. Under tiden har man hunnit flytta hem från Malå till nya uppgifter, man har hunnit träna med laget på det fina gräset på Sörvalla,och som idag dragit sitt strå till stacken för att locka ungdomar att söka sig till vårt yrke.Det var Prao-vecka och några elever från klass 8 fick en guidad tur genom Finnfors kraftstation både museumet och det nya. Själv visade jag bilder från lite av vad vi sysslar med. De fick även prova på att klättra i stolpe med stolpskor.






RSS 2.0