Tonfisk

Ännu har inte allt kommit på plats men trivseln fanns där redan från start när man nu tagit steget över älven och flyttat till Älvsbacka.Det är riktigt mysigt att sitta nere vid kajen där det alltid händer saker både på land och i vattnet. T.ex lade jag märke till de två småbåtarna som oftas drog ett nät mellan sig nedströms älven. Vid ett tillfälle kom jag dem så nära att jag kunde fråga vad det gjorde. Vi drar Not svarade en av männen. Okey, får ni Tonfisk då eller....
 

Ms/Medvind

Två dagar i Sundsvall, regn båda dagarna vilket begränsade utbudet av aktiviteter. En 3 tim lång kryssning i Sundsvallsfjärden på m/s Medvind där ett bord av olika läckerheter dukats upp var resans höjdpunkt.

Semester

Den som spar han har, nu tar jag 3 veckor semester startar med en helgtur söderut, sedan bara slappa.

Plugg

Sista arbetsdagen för Nina så nu kan hon titta bakåt och säga "allt detta har jag besiktat"


Och dessa polare har hon träffat i skogen



Lycka till i Plugget Gumman

Eco Driving

Läste i Norran om Eco Driving och kom då att tänka på när vi hamnade bakom en karavan av fem st minibussar.De var alla fullsatta av gästarbetande bärplockare.Det var inte lätt att komma förbi dessa bussar som låg ganska nära varandra, men på en långsträcka passade vi på. Det visade sig att Buss nr1 bogserade nr2 och 3an nr 4, sista bussen gick av egen maskin.Tala om Eco Driving


Kreta

Det svänger fort ibland. En tänkt rumsmatta från K-A Bergstedts (lördagsstängt) blev en vecka på Kreta beställd från Resebyrån bredvid (lördagsöppet). I slutet av Sept från Luleå, en liten förlängning av sommaren.


Fredag

Efter en svettig vecka i skogen finns det då någonting bättre än , ett par vänder i Eddas sim bassäng därefter bara slappa i reelax avdelningen  innan man avnjuter fredagsmiddagen, denna gång valde Eva och jag  Chicken Alfredo  på O"lereys, sedan cykeln hem till TV-soffan.

Bonde söker ...

Idag körde Nina och jag längst gamla riksvägen mellan Sävar och Bygdeå, en smal , krokig grusväg som påminde en om gamla tider då det var hästskjuts som gällde. När man som vi oftas kommer via kraftledningar in i bya på landet ser man helt andra saker än om man kommer stora vägen.Lite bilder som visar att "medan bonden söker fru faller hemmet lätt itu". 

Höstmörker

Zlatan är på gång, Premier League är på gång, Elitserie grabbarna är på is och 42 tummarn hänger på väggen så nu  är jag förberedd när höstmörket kommer. Premiär match Sverige-Finland


Grillkväll

Ännu en riktigt härlig sommar helg med fotboll i Bureå på Lördagen, äntligen en 3 poängare för grabbarna. Men höjdpunkten var dock grill kvällen hos Kicki och Robert, tillsammans med Nina och kusin Sofia serverades det perfekt grillat kött , goda tillbehör och till kaffet världen godaste tårta. Sedan spelade vi ett roligt spel till sent på natten innan vi vandrade hemåt.

Gamla goda tider

I Rengård ställverk stod det en av våra manskapskojor vilket passade oss bra när vi kände oss hungriga. I den hittade vi några sparade minne uppnålade på väggen.Ar det inte dags för ett mästerskap snart och visst känner ni igen ungdomarna på bilden.


Räv

Jag fångade en räv idag men räven slank ur focus
men jag är lika glad ändå och fotar nu mest krokus

Inte klokt


Säcken Hand

En av årets varmaste kväll, vad gör man då jo sitter i Skellefteå Kraft Arena och tittar på folk som åker skidskor och jag var inte ensam. Och när man ser laguppställningen för i år förstår man att det kommer att gå bra. Jag menar varje spelare är ju "Säcken hand" plockad.

Rengård

Mera backar ,nytt cafe´ ,Cafe´Loket och väl  framme i Rengård möttes vi naturligtvis av en ståtlig ren.


Cajsas Cafe

Efter några dagar lätt teräng kom vi till Rengårdsberget vilket innebar ganska tuff stigning speciellt en i 23 graders värme. Kaffet med hembakat bröd smakade desto bättre efter den ansträngningen.


Bureå IF 90 År

Det hanns med en hel del i helgen, Bureå IF firade 90 år som förening med div aktiviteter under Lördagen t.ex spelades det veteranmatcher på myggvalla. Resutatet av detta var 3 baksidalår, 1 hälsena och en massa senadrag, detta tog dock inte ner humöret utan stämningen var på topp under hela kvällen.Det var närmare hundra pers som träffades i Tallbackas  nya lokaler, där åt man gott, sjöng och hade väldigt trevligt.


Mera aktiviteter i Bureå samma dag den årliga triaden


RSS 2.0