Notviken borta

Mera fotbolls tänk, för den här dagen kändes som en div.3 match Norra Norrland 1973, man gjorde sitt när det gällde grovjobbet (kabeldragnig) men hade ändå krafter kvar när det kom till avslut. Dagens skörd ett klockrent Hat trick




Och publiken jublade



Inte mycket jobb...

..kvar i Lainejaure, lite kabelgrävning och städning sedan flyttar man hem till nya uppdrag.


Gåshud

Ja faktiskt, jag fick gåshud när jag besökte Sörvallas fina anläggning med konstgräs,elljus och fin läktare. Man kan undra om det hade gjort skillnad ifall man hade haft sådana förutsättningar när man som tonåring brann för fotbollen.


Mycket fotboll blev det under Måndagen, tyvärr förlust för både Morön och för Sörböle trots att båda lagen trillade boll riktigt bra.


Antik

Om man känner sig både samlad och antik vad passar bättre då än att besöka en antik och samlarmässa.Inte många fynd utöver en tidning från 1955 där Gunnar Nordahl berättar gamla minnen från sin proffskarriär
, då kan man tala om gamla minnen.


När katterna fått sitt unnade vi oss en Påskmiddag på Kriti där vi fick avnjuta maten i mysig miljö och vi fick hela lokalen för oss själva.


Speciel price only for you



Glad Påsk


Påsk

Har svårt att blogga just nu, går bara och väntar på att bli Morfar, men under tiden har man varit kattvakt på Sörböle,



promenerat efter Älven på span efter vem och var man Para Siten





men helst av allt skulle man som Tilla vilja veta vem som gömmer sig i påskägget




Fibertopp

Efter en Måndag, då vi nästan blåste av berget, fick vi i dag en försmak av sommar när vi drog ut optokabeln till Hemliden. Om vädret och allt annat fungerar i morgon ska L106 vara klar för besiktning.







Tisdagkväll var sista kvällen för den här gången (för dom flesta) så det firades med lite korvgrillning utanför Loket.




Brons

Final dagen inledes med förlust i semifinalen mot Lira, lite snöpligt när våra flickor var det spelförande laget. Man tog också rättvis ledningen men efter en hörnvariant kvitterade Lira till 1-1. Morö flickorna fortsatte dock att föra matchen och att skapa målchanser  men bollen ville inte in i mål. Slutsignalen närmade sig och vi började fundera på straffläggare då Lira gjorde, inte alls rättvist, 2-1 en minut för slutsignalen. Lira vann sedan finalen mot Kiruna.

I Bronsmatchen stod Luleå Dam Fotboll för motståndet

En jämn tillställning mest beroende på att vi hade ett ganska sargat lag med både skadade och sjuka.Men flickorna kramade fram de sista krafterna och bärgade hem Bronset mycket välförtjänt.

Glada Bronsmedaljörer





Semi

Match 2 slutade med förlust 1-0, en jämn match som hade kunna sluta hur som helst mellan två välspelande lag.

Laget som i morgon spelar Semi och kan där ta revansch när man möter samma lag som i förlustmatchen.



Semifinalen spela kl11.30 Söndag på Tunavallen ,
Biljetterna släpps klockan 19.00 ikväll på ticnet.se


Internet Bay Cup

Så heter Cupen där tjejerna i 1:a matchen 2:a dagen vann med 4-0 (3-0) efter mycket fint passningsspel över hela banan och den här gången fortsatte vi matchtiden ut. Målskyttar Stina Långström,Amanda Person,Sandra Zingmark och Johanna Renberg var sitt mål.

Förberdelser inför match



Målchans efter hörna



Och visst blir det mål 2st efter hörna



Världspressen på plats



Nästa match 14.00 Skogsvallen det finns biljetter kvar


Cup i Luleå

Fotbollscup med Moröns F17län i Luleå startade på Fredag med match mot Kiruna på anrika Skogsvallen, numera med modernt konstgräs. Morön ledde  med 1-0 ,målskytt Viktoria Sundbom, men tappade i slutet av matchen det fina spelet och Kiruna kunde kvitera.
Uppvärmning

Matchen igång

Måljubel


KvällsFlurry på MacD


Grillat

Arbetsplatsträff i Selsfors med Lunch i det fina vädret. Grillade hamburgare på menyn.



Osten

 Dagen efter en sådan förlust var det bara att stå i lera och sörja men bara tillfälligt för på Torsdag vinner vi. Guldet blir bara en match försenad.

Var det fler än jag som såg att det var några kamouflerade Lulefans på läktaren?


Vi har vår i luften...

var har ni er?

Några små tecken på att våren är på G.





Bilderna tagna uppe på Hemliden där slutspurten är igång på linjebygget.


Fin dag....

......på kontoret soligt och varmt Men som vanligt i April,vädret växlar snabbt så på kvällen först regn som övergick till snö.
 


Tre Kronor

Att Svart Guld är mera värt än Tre Kronor kändes uppenbart i Arenan denna kväll.Visst bjöds man på fin hockey men för att upplevelsen ska vara fulländad krävs att man slits mellan hopp och förtvivlan. En träningsmatch med landslaget hade svårt att locka fram dessa känslor.
För mig var ändå kvällen speciell på det sättet att före nedsläpp hedrades "Krobbe" Lundberg med en legendtröja för sina insatser i svensk hockey.
Att om än enbart en enda match fått spela i samma kedja, som det hette på den tiden, som "Krobbe" och dessutom med Martin Karlson känns större och större med åren. Tänk er "Miljonkedjan" som Örebro värvade,"Krobbe",Martin och Hardy Nilsson hur dyr hade den inte blivit om de värvat FLINTISlella istället för "HÅRde Hardy"



GRATTIS KROBBE


RSS 2.0