Nedrakning

Dag 5 o 6

Vadret: Stekande sol hela dagarna = heldagar pa stranden

Badet: Tisdag pa egen risk men ett maste for att fa svalka Onsdag ett stilla hav bara att ligga och gunga med och det ofta for att inte brinna.

Ovrigt : Tisdagkvallen avslutades med fotboll pa en pub och ikvall har vi stamt mote med Ronnmarks for middag i gamla stan.

Jamas


Pepparstek

Dag 4:

Vadret: Samsta soldagen och blasigt

Badet: Inget dopp Idag

Mat : Dagens 5etta Pepparstek hos Manolis Place Eva tog sovelaki smakade undrebart.

Ovrigt : Dagens overaskning Eva och jag hade just klamt en drink och skulle just ga vidare da kom Rolf Ronnmark med fru (en kraftverkare) sa det var bara att satta sig igen och gora dem sallskap.. ja..ja det blev en till drink.

Jamas


Hela havet stormar

Dag 3

Vadret: Moln pa morgonen men med vindens hjalp blaste de bort och solen fick glansa resten av dagen

Bad: Stora vagor rullade in over stranden det var rod flagg (pa egen risk) men man var bara tvungen att kasta sig i det varma vattnet. 

Ovrigt: Sol, Vind, Ligga pa stranden= Vi ar rode.... Vi ar wiide...  innan den 10/10 far man val sla sig Gul och Bla

Jamas

Framme

Rapport fran Kreta

Dad 1

Resan:Flyg forsenat Buss forsenat framme 09:00 (06:00)
Vader: Omvaxlade men varmt
Hotell: Perfekt
Ovrigt: Tidig kvall mycket att sova igen

Dag 2

Heldag pa stranden, sol 70% av tiden varmt, inte hett

Nu vantar dusch, powernap, sedan en mysig rest i gamla stan

Ovrigt: Virrarna sitter dar med jamna mellanrum

Vi sager jamas fore varje utom sangfosaren da blir det py-jamas

Packat och klart

Dom står där och väntar och imorgon sticker vi.

Veckovila

Så var då en hård vaktvecka över, tja det var ju inte så många utrycktningar att man slet ut sig men att ligga på helspänn dygnet runt tar på krafterna mentalt i alla fall. Men efter en grundlig MAKEOVER på Eddas spa avdelning, innehållande några vänder i simhallen, avslappande minuter i hetvattenbasängen , svettas i bastun med en kall dryck, därefter rakning och avsluta med en kall dusch. 
           
    SEDAN KÄNNER MAN SIG PLÖTSLIGT  FLERA ÅR YNGRE 

                             FÖRE



                                     


                      EFTER

          


Morgonstund




04:30

Telefonen ringer, det är driftcentralen. Vi har fått ett larm från Antholmen och det är bäst att du åker dit och tar en titt säger en pigg och vaken röst. Väl i bilen ringer jag för säkerhets skull och kollar om jag hade uppfattat mitt uppdrag rätt för det är först då jag riktigt vaknar. Visst var det Antholmen men lyckligtvis var allt falskt larm. Den fina morgonhimmeln gav en förhoppning om att denna extra långa dagen skulle bjuda på fint väder. 

Björnfrossa

Första dagen på jobbet och allt är som vanligt igen. Fortsatt besiktning blev det och det var det jag hade hoppats på. Den nya sträckan startar vid Selsfors kraftstation, samma område som där man haft besök, ända in i trädgårdarna, av en björn. Någon föreslog att pepparspray skulle godkännas att användas i självförsvar ifall man skulle möta en Nalle. Själv tror jag att det hjälper föga utan skulle bara fungera, precis som saltstenen för älgarna, som väldigt tidig  marinering.


Långvind

Sista dagen på denna sena semesterperiod bjuder på ömsom sol ömsom regn, lite blåsigt men varmt. Det är precis så jag skulle kunna sammanfatta hela ledigheten och därmed ge den mvg i betyg. Det enda som man saknar en smula dom sista somrarna är dagarna i Långvind (Hälsingland) men minnena  och bilderna finns kvar. 


 


Orolig

Det är klart att man känner sig orolig, det mesta i lägenheten är numera utbytt till 60-tal och är man då född på 50-talet så vet man aldrig .... 


Grattis Nina

Grattis Nina som fyllde år igår tänk vad tiden går, och tack för fikat.




RSS 2.0